Over Rijschool Matse

 
Introductie:
Rijschool Matse uit De Bilt is al meer dan 10 jaar het gezicht binnen De Bilt en in de regioUtrecht. Al ruim 250 mensen haalde dankzij onze leuke, leerzame en professionele rijlessen hun rijbewijs. Veelal tieners en begin twintigers leiden wij op tot een solide bestuurder echter, komt het ook voor dat er mensen van middelbare leeftijd tussen zitten al dan niet voor bijscholing. Ook deze zijn van harte welkom.
Onze rijlessen zijn niet alleen bedoeld om het rijbewijs te halen maar vooral dat er op een verantwoorde manier aan het verkeer kan worden deelgenomen. We laten de leerling bijvoorbeeld ervaren hoe het is om tijdens het rijden een telefoon gesprek te voeren maar ook hoe het is om met navigatie en cruise control te rijden. Tevens is er een mogelijkheid om een keer naar een slipbaan te gaan en aldaar nog beter de auto onder controle te krijgen. 

 

Extra zekerheid
Rijschool matse is aangesloten bij de Vereniging Rijschool Belang (VRB) en tevens bij de Stichting Rijschool Belang (SRB). Ondanks dat de namen hetzelfde zijn staan deze los van elkaar. De vereniging draagt bij aan het ordentelijk laten verlopen binnen de rijschool branche, zo zijn ze diverse malen per jaar in gesprek met het CBR maar ook met de minister over verbeteringen. Voor de rijschool zorgen ze ervoor dat alle informatie en nieuwe ontwikkelingen als eerste bij ons en bij de aangesloten rijscholen terecht komen, zo kunnen we ook jouw snel van dienst zijn. De Stichting is een inkopens collectief waar o.a. exclusieve aanbiedingen tussen zitten. Zo gaat de autoverzekering van Rijschool Matse via hen waardoor er een goede regeling is bij schade. Als leerling word je schadeloos gesteld en is er een inzittende verzekering bij letsel, dit lijkt voor de hand liggend maar lang niet alle rijscholen hebben dit. Daarnaast bieden zij een bemiddelingsregeling bij een kwestie tussen rijschool en klant, dit is echter nog nooit nodig geweest. 

 

Iedereen is anders.
Het feit dat iedereen met 30 rijlessen op examen gaat is een fabel. Iedereen is verschillend, iedereen heeft een verschillend opleidingsniveau en iedereen verschillende interesses. De ene zal meer hebben aan uitleg met plaatjes en de andere zegt laat mij het zelf maar eerst proberen. Daarnaast is de ene leerling goed in de praktijk en de andere weer in theorie en zijn er leerlingen die precies weten hoe de auto werkt waarnaast er weer andere zijn die niet weten hoe de handrem ervan af gaat. Kortom zoveel verschillende persoonlijkheden vraagt om verschillende aanpak, hier kijken wij goed naar bij de proefles en rijlessen en zullen ons zoveel als mogelijk aanpassen naar de leerling.
 

 

Fouten maken
Ben je bang om fouten te maken omdat je dan op je sodemieter krijgt? NEE dat is niet nodig, van fouten moet je leren en daar begeleiden we de leerling mee. Met schreeuwen en uitkafferen wat we weleens van leerlingen horen die bij een andere rijschool vandaan komen bereik je niks! Wij hebben het dan ook niet over fouten maar over leer en verbeterpunten.