Over Rijschool Matse

 
Introductie:
Rijschool Matse verzorgt al ruim 13 jaar op een leuke en leerzame manier autorijlessen met uiterste zorg en aandacht in de Bilt, Utrecht en omgeving.  Wij geven op een prettige en professionele manier rijles en leiden de leerling op tot een solide bestuurder.
Al meer dan 300 personen haalde dankzij ons hun rijbewijs! Veelal hebben wij tieners en begin twintigers in de lesauto die hun autorijbewijs willen halen, maar ook mensen van middelbare leeftijd die voor bijscholing komen zijn van harte welkom.
De rijlessen bestaan uit verschillende stappen die worden opgebouwd van makkelijk naar moeilijkheid. We kijken hierbij wat de beste aanpak is voor de leerling en waar deze zich prettig bij voelt. Daarnaast staat onze rijschool bekend om onze goede begeleiding van mensen met faalangst.
 

 

Extra zekerheid
Rijschool matse is aangesloten bij de Vereniging Rijschool Belang (VRB) en tevens bij de Stichting Rijschool Belang (SRB). Ondanks dat de namen hetzelfde zijn staan deze los van elkaar. De vereniging draagt bij aan het ordentelijk laten verlopen binnen de rijschool branche, zo zijn ze diverse malen per jaar in gesprek met het CBR maar ook met de minister over verbeteringen. Voor de rijschool zorgen ze ervoor dat alle informatie en nieuwe ontwikkelingen als eerste bij ons en bij de aangesloten rijscholen terecht komen, zo kunnen we ook jouw snel van dienst zijn. De Stichting is een inkopens collectief waar o.a. exclusieve aanbiedingen tussen zitten. Zo gaat de autoverzekering van Rijschool Matse via hen waardoor er een goede regeling is bij schade. Als leerling word je schadeloos gesteld en is er een inzittende verzekering bij letsel, dit lijkt voor de hand liggend maar lang niet alle rijscholen hebben dit. Daarnaast bieden zij een bemiddelingsregeling bij een kwestie tussen rijschool en klant, dit is echter nog nooit nodig geweest. 

 

 

Iedereen is anders.
Het feit dat iedereen met 30 rijlessen op examen gaat is een fabel. Iedereen is verschillend, iedereen heeft een verschillend opleidingsniveau en iedereen verschillende interesses. De ene zal meer hebben aan uitleg met plaatjes en de andere zegt laat mij het zelf maar eerst proberen. Daarnaast is de ene leerling goed in de praktijk en de andere weer in theorie en zijn er leerlingen die precies weten hoe de auto werkt waarnaast er weer andere zijn die niet weten hoe de handrem ervan af gaat. Kortom zoveel verschillende persoonlijkheden vraagt om verschillende aanpak, hier kijken wij goed naar bij de proefles en rijlessen en zullen ons zoveel als mogelijk aanpassen naar de leerling.
 
Fouten maken
Ben je bang om fouten te maken omdat je dan op je sodemieter krijgt? NEE dat is niet nodig, van fouten moet je leren en daar begeleiden we de leerling mee. Met schreeuwen en uitkafferen wat we weleens van leerlingen horen die bij een andere rijschool vandaan komen bereik je niks! Wij hebben het dan ook niet over fouten maar over leer en verbeterpunten.